Az IRSEC Hub egy regionális kezdeményezésű projekt, mely a visegrádi térségre fókuszál.

A projekt fő célja egy weboldal létrehozása, amely egyrészt ingyenes információs platformként szolgál (nemzetközi kapcsolatokkal és biztonsági tanulmányokkal foglalkozó elemzések, tanulmányok adatbázisa), másrészt a későbbiek folyamán e-learning funkciót is ellát majd.

A holnap létrehozása azért kiemelten fontos, mert a V4-es államok jelenleg még nem rendelkeznek olyan egységes platformmal, ahol nemzetközi kapcsolatok és biztonsági tanulmányok területét érintő kérdésekben napi szinten frissülő információkat érhetnek el és kapcsolatba léphetnek egymással.

Célcsoport:

Többek között nemzetközi kapcsolatokkal és biztonsági tanulmányokkal foglalkozó nemzetközi szervezetek, szakértők, elemzők, kormányképviselők, magánszemélyek, egyetemek, oktatók, hallgatók, média. 

Partnerek:

A törzshálózatot a Prague Security Studies Institute, a Slovak Foreign Policy Association és a Külügyi és Külgazdasági Intézet alkotják.

A honlap a Prague Security Studies Institute kezdeményezésére jött létre, a Slovak Foreign Policy Association és a Külügyi és Külgazdasági Intézet mint partner vesznek részt a projektben.

A már elkészült holnap az alábbi linken érhető el: http://irsec-hub.org

Finanszírozása:

A Nemzetközi Visegrádi Alap és a cseh külügyminisztérium finanszírozza a projektet.

A projekt koordinátora: Béres Mária