A Külügyi és Külgazdasági Intézet 2016. október 26-án otthont ad a „Mapping Migration Challenges in the EU Transit and Destination Countries” című Dialogue Workshopnak.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet 2016. október 26-án otthont ad a „Mapping Migration Challenges in the EU Transit and Destination Countries” című Dialogue Workshopnak. A Workshop a „Support to dialogues, political and economic research and studies of the Euro-Mediterranean-partnership” című Európai Uniós projekt (EuropeAid/135-333/c/ACT/MULTI számú pályázat) keretében valósul meg. A projekt vezetője a spanyol IEMed (European Institute of the Mediterranean), a Külügyi és Külgazdasági Intézet pedig a projekt „Mapping Migration Challenges in the EU Transit and Destination Countries” című Munkacsomagot koordinálja.


A Munkacsomag fő célja hat tanulmányból álló „közös policy tanulmány” (Joint Policy Study) összeszerkesztése. A tanulmányok a migráció problémakörében érintett tranzit- és a célországok helyzetéről szólnak: Svédország, Németország, Ausztria, Magyarország, Szlovénia és Horvátország eseteit, illetve az európai uniós politika perspektíváját vizsgálják a szerzők.

A Munkacsomag szakmai vezetője N. Rózsa Erzsébet, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső szakértője, a Munkacsomag projekt koordinátori feladatait Csornai Zsuzsanna, a KKI kutatója és projektmenedzsere látja el.