Bus Szilveszter déli nyitásért felelős helyettes államtitkár vietnami konzultációi során a Külügyi és Külgazdasági Intézet nevében együttműködési megállapodást írt alá a Vietnami Diplomáciai Akadémia (DAV) és a Külügyi és Külgazdasági Intézet között Hanoiban, 2016. szeptember 29-én.

Bus Szilveszter déli nyitásért felelős helyettes államtitkár vietnami konzultációi során a Külügyi és Külgazdasági Intézet nevében együttműködési megállapodást írt alá a Vietnami Diplomáciai Akadémia (DAV) és a Külügyi és Külgazdasági Intézet között Hanoiban, 2016. szeptember 29-én.

 

A megállapodás előzménye Dang Dinh Quy úr, a DAV elnöke 2015. novemberi budapesti látogatása volt, az együttműködés célja a kölcsönös érdeklődésre számot tartó területeken közös kutatások, publikációk és szakértői cserék előmozdítása Magyarország és Vietnam között. Bus Szilveszter helyettes államtitkár Nguyen Thai Yen Huong asszonnyal, a DAV alelnökével, áttekintette a KKI és a DAV közötti együttműködés lehetséges területeit, majd az ünnepélyes aláírási ceremóniát követően előadást tartott a DAV hallgatói és kutatói előtt „Magyarország és az ASEAN: fókuszban a gazdaság” címmel.