Stratégiai Fórum tizenegyedik alkalommal a szlovéniai Bledben

Publikálva: 2016. szeptember 8.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet szlovéniai partnere, a Centre for European Perspective idén 11. alkalommal rendezte meg a Bledi Stratégiai Fórumot. Az eseményen részt vett Schőberl Márton, a KKI főigazgatója és Orosz Anna, az Intézet kutatója is.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet szlovéniai partnere, a Centre for European Perspective idén 11. alkalommal rendezte meg a Bledi Stratégiai Fórumot, amely a „Safeguarding the Future” címet viselte, és ezzel összhangban az EU és a szélesebb nemzetközi közösség előtt álló kihívásokkal foglalkozott. Miniszterelnökök, államfők, külügyminiszterek és nemzetközi szervezetek magas rangú képviselői cseréltek véleményt az Európai Unió jövőjéről, az energiapolitika geopolitikai aspektusairól, humán biztonságról, a vízhiány kérdéséről, és a legfontosabb biztonságpolitikai kihívásokról, mint például a terrorizmusról. A rendezvény záró paneljét ismételten a nyugat-balkáni országok európai perspektívájának elemzésének szentelték. Ebben a panelben szólalt fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Az eseményen részt vett Schőberl Márton, a KKI főigazgatója és Orosz Anna, az Intézet kutatója is. A Fórum hivatalos programja mellett a KKI képviselői megbeszélést folytattak szlovén partnerszervezetükkel, több ország magas rangú külügyminisztériumi tisztségviselőivel, illetve a programon részt vevő diplomatákkal mellett Magyarország szlovéniai nagykövetségének vezetőjével, Szilágyiné Bátorfi Edit nagykövet asszonnyal és munkatársaival is.


Tobias Flessenkemper moderátor kérdezi Szijjártó Pétert a Nyugat-Balkánról szóló panelbeszélgetésben, Enver Hoxhaj koszovói, Nikola Poposki macedón, Ivica Dačić szerb, Igor Crnadak bosznia-hercegovinai külügyminiszterek társaságában.

Menü

Főoldal

Navigáció