Hírek

Rose Gottemoeller a NATO helyettes főtitkárának előadása a KKI-ban

Publikálva: 2017. március 21.

"Adapting to a More Dangerous World” címmel tart nyilvános előadást Rose Gottemoeller, a NATO helyettes főtitkára, március 22-én, szerdán a Külügyi és Külgazdasági Intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Nők a diplomáciában

Publikálva: 2017. március 10.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) 2017. március 9-én tartotta meg első „Nők a diplomáciában” című rendezvényét. A Nemzetközi Nőnap alkalmából szervezett kerekasztal-beszélgetés résztvevői H.E. Marie Antoinette Sedin, Palesztina nagykövete; H.E. Verónica Chahin Sarah, a Chilei Köztársaság nagykövete; valamint H.E. Maria Fe Pangilinan, a Fülöp-szigetek nagykövete voltak. Az eseményt Szőke Diána, a KKI vezető elemzője moderálta.

Tovább a teljes cikkre

Bosznia-Hercegovina EU- és NATO-csatlakozása – regionális dimenzió címmel rendeztek előadást a KKI-ban

Publikálva: 2017. március 9.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet ismét egy magas rangú vendéget látott vendégül a Nyugat-Balkánról. Josip Brkić, Bosznia-Hercegovina külügyminiszter-helyettese 2017. március 8-án látogatott el az Intézetbe, ahol „Bosznia-Hercegovina EU- és NATO-csatlakozása – regionális dimenzió”címmel tartott nyilvános előadást.

Tovább a teljes cikkre

Kerekasztal beszélgetés a Mexikó előtt álló régi és új kihívásokról

Publikálva: 2017. március 8.

Mexikó: régi és új kihívások Trump megválasztása után címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést a Külügyi és Külgazdasági Intézetben. A 2017. március 7-én szervezett beszélgetés résztvevői Varga-Koritár Pál nagykövet, Latin-Amerika szakértő és Medveczky Iván Magyarország mexikóvárosi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete voltak.

Tovább a teljes cikkre

"Kilátás a hegyről" - a KKI új podcast csatornája

Publikálva: 2017. március 6.

Elindult a KKI új podcast csatornája a "Kilátás a hegyről".

Tovább a teljes cikkre

Hogyan tovább, Románia? címmel rendztek kerekasztal-beszélgetést a KKI-ben

Publikálva: 2017. március 2.

A jelenlegi romániai belpolitikai válság fő tétje a korrupció elleni harcot végző polgári titkosszolgálat (SRI) és a Nemzeti Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) feletti befolyás megszerzése. A román kormány hibázott, amikor nem számolt vele, hogy az emberek többsége elkötelezett a korrupcióellenes harc iránt A román-magyar kétoldalú kapcsolatokban lehet a közeljövőben közeledés, de sok múlik a külügyminiszter személyén is, aki javítani szeretné a kapcsolatokat, és az eddigi román irányvonalnál kritikusabbnak tűnik az EU-val szemben, Az RMDSZ jó választási eredménye ellenére kellemetlen helyzetbe került, mivel nincs rá szükség a parlamenti többséghez; akkor tud előrelépni, ha együtt tud működni a többséggel.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Unió és a Nyugat-Balkán: bizalom és kontinuitás címmel rendezett közös konferenciát a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Konrad-Adenauer-Stiftung

Publikálva: 2017. március 1.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Konrad-Adenauer-Stiftung szervezett konferenciát február 23-án “Az Európai Unió és a Nyugat-Balkán: bizalom és kontinuitás” címmel, hogy lehetőséget biztosítsanak egy mélyreható szakmai vitára a közelmúlt azon eseményeiről, amelyek hatással vannak a Nyugat-Balkán európai integrációs kilátásaira. A konferencia nyilvános paneljére a Külügyi és Külgazdasági Intézetben került sor.

Tovább a teljes cikkre

KKI 4:1 - Actualities and Perspectives of the V4–Germany Relations

Publikálva: 2017. március 1.

Ryszarda Formuszewicz – Stiftung Genshagen
Kai-Olaf Lang – Stiftung Wissenschaft und Politik
Anna Tamási – Institute for Foreign Affairs and Trade
Jakob Wöllenstein – Konrad-Adenauer-Stiftung

Tovább a teljes cikkre

Óscar Cabello Sarubbi, Paraguay külügyminiszter-helyettesének látogatása a KKI-ban

Publikálva: 2017. február 27.

Paraguay külügyminiszter-helyettese magyarországi hivatalos látogatásának részeként ellátogatott a Külügyi és Külgazdasági Intézetbe, ahol előadást tartott Paraguay: land of opportunities (Paraguay: a lehetőségek országa) címmel.

Tovább a teljes cikkre

Ukrajna három szempontból is prioritás a magyar külpolitika számára

Publikálva: 2017. február 20.

A KKI vezetőjének részvételével zajlott két panelben német, ukrán, osztrák, lengyel, illetve kanadai diplomaták és szakértők az alábbi két témában: „német-orosz tengely: rövid, illetve hosszútávú stratégia”, valamint „az erős vagy gyenge Ukrajna stratégiai implikációi Európa számára”. A panelekben mások mellett Prof. Dr. Erhard Busek, Ausztria korábbi alkancellárja, illetve Dietmar Stüdemann, Németország korábbi kijevi nagykövete is részt vettek.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció