16+1 Think Tank Network

Publikálva: 2016. augusztus 3.

A Kínai Társadalomtudományi Akadémia (CASS) Európa Tanulmányok Intézete meghívására Pekingben járt Németh Fruzsina, a KKI kutatója.

A tizenhat kelet-közép-európai ország és Kína Think Tank hálózatának keretében a Kínai Társadalomtudományi Akadémia adott helyet annak az öt napos szemináriumnak, amelynek témájául a nemzetközi piaci együttműködés és a Kína által kezdeményezett Egy Övezet, Egy Út stratégia szolgált.

Az eseményen résztvevőket Huang Ping, a 16+1 Think Tank hálózatának főtitkára köszöntötte, melyet Wang Wengang, a kínai külügyminisztérium Európai Ügyek Osztályának tanácsadója vitaindító beszéde követett. Kiemelt résztvevőként Szilas Cecília, Magyarország pekingi nagykövete is beszédet tartott az eseményt megnyitó ceremónián.

A szeminárium során a kelet-közép-európai országok képviselői látogatást tettek a Kínai Nemzeti Olajipari Vállalatnál is, ahol a vállalat Gazdasági és Technológiai Kutatóintézetének alelnöke, Jiang Xuefeng fogadta a résztvevőket.

A konferenciát záró napon a meghívottak tettek javaslatokat az együttműködés előmozdítására. Felszólalóként Németh Fruzsina, a KKI kutatója az Európai Unió makroregionális Duna Régió Stratégiájáról, illetve a programban való magyar szerepvállalásról tartott előadást.

A szemináriumot mind az európai résztvevők, mind a kínai fél sikeresnek értékelte, egyúttal reményüket fejezték ki a további együttműködésre.

Menü

Főoldal

Navigáció